Historien om Sunnmøre GK

Prosjektet startet for snart 10 år siden med ildsjelene Gunnar Aursnes og Gunnar Riise i spissen. De kom frem med en spenstig idè om at daværende Ulstein Pitch & Put Club skulle få et område som var egnet til 18 hull. Området de foreslo var Hovdemyrene i Hareid Kommune d.v.s. et område som i hovedtrekk bestod av udyrket mark og store myrarealer. Daværende styre i UPPC stilte seg derfor i utgangspunktet skeptisk til prosjektet.

Ettersom tiden gikk og andre alternativer ikke ble funnet realistiske, ble Gunnar & Gunnar forslaget på Hovdemyrene mer og mer aktuelt.

Prosjektet ble derfor startet i 1999 og etter mye jobbing med forprosjektet, så hadde Sunnmøre Golfklubb det første møtet mellom arkitekt Tor Eia og Entreprenør Per Ottar Skaaret.
Møtet holdt sted på gamle Ulstein Hotell den 9. September 2001, klokken 1600.

Etter lange forhandlinger og flere utfordringer på finansieringssiden ble det langt om lenge inngått kontrakt med ISS Skaret som hovedentreprenør. Byggestarten ble oktober 2005 med planlagt ferdigstillelse to år etterpå.

”Ting tar tid” og den offisielle åpning var den 18. mai 2008.

Anlegget består idag av treningsfasiliteter, en 9 hullsbane og et spennende klubbhus.

Sunnmøre Golf AS er eier av golfbanen og har vert ansvarlig for byggingen.
Hovden Klubbhus AS er utbygger av klubbhuset.
Sunnmøre Golfklubb er ansvarlig for driften av anlegget og den sportslige aktivitet, klubben er medlem av Norsk Golfforbund.

Sunnmøre Golfklubb vil rette en stor og hjertelig takk til Gunnar & Gunnar, styret i Sunnmøre Golf AS og Hovden Klubbhus AS.

En takk for at vår felles ”drøm” gikk i oppfyllelse.
En ny æra i UPPC og senere Sunnmøre Golfklubb sin historie er påbegynt.

Sunnmøre Golfklubb

Snipsøyrdalsvegen 77